Categorie archief: Nieuws

NIEUWS

De vele inspanningen van de laatste jaren, het langzaam uitbreiden van het aantal medewerkers en het leveren van kwaliteitsproducten,   hebben de afgelopen weken geleid tot een paar schitterende nieuwe opdrachten.

 

Wij zijn zeer blij dat de bouw van een aluminium opbouw, bestemd voor een 61 m. motorjacht, aan ons bedrijf is  gegund. De bouw is inmiddels begonnen en de oplevering zal plaatsvinden in september 2018.

 

De komende weken zal tevens gestart worden met de bouw van een aluminium opbouw bestemd voor een 40 m. catamaran. Oplevering in week 14-2018.

 

Naast bovengenoemde opdrachten worden er de komende maanden nog 2 casco’s met een lengte van ca.  13 m. opgeleverd. 

 

Enkele weken geleden is het tweede Generatorhuis uit een serie van 4 stuks opgeleverd. Na inbouw van de generatorsets zullen deze units worden geplaatst op de cruiseschepen van Carnival Cruises. Net als  in een ziekenhuis nemen deze units bij stroomuitval de noodzakelijke stroomvoorziening van het schip  voor hun rekening.  

foto-website-nov-2017Ook  kunstwerken en architectuur blijven ons dagelijks bezighouden. De afgelopen tijd hebben we weer hele mooie dingen gemaakt. Alleen best wel jammer dat we daar niet  zomaar mee naar buiten mogen treden…  Begrijpen we best natuurlijk, maar geen mooie plaatjes op de website dus.

 

Bovengenoemde ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat we genoodzaakt zijn om de komende maanden het personeelsbestand verder uit te breiden met nieuwe collega’s, zie VACATURES.  

Open dag bij Alu Bouw Fryslân

 

Afgelopen zaterdag stelden we onze deuren open voor het publiek.

Een van onze top lassers Jappie van der Hooft vertelde de bezoekers wat er zoal komt kijken bij het lassen van aluminium, hij heeft vele demonstraties mogen houden. Er waren zelfs een paar bezoekers die zelf ook wel even wilden proberen te lassen.

Het oefenen met de kraan werd door de jeugd erg gewaardeerd, we hopen dan ook zeker dat we velen van hen enthousiast hebben kunnen maken voor ons mooie vak! De opdracht was om een cilinder van de ene op de andere plaat te verplaatsen, de op afstand bedienbare bovenloopkraan werd onder begeleiding van onze vakmensen bediend door de deelnemers.

Naast ons pand kwam Volleybal vereniging DoskoActa met zo’n 30 dames en heren verdeeld in 7 teams een Beachvolleybal toernooi houden, dit in het teken van gezond werk en sporten. 
Na veel mooie wedstrijden ging team Bom Bom Blok bestaande uit Joost, Ronald en Rixt er vandoor met de Alu Bouw Fryslân Cup. Het was een mooie dag!

Onderstaande foto: Deelnemers DoskoActa.383eb8be-9b46-4795-bbbf-9848a0cc9730

TOTOT

In ons nieuwsbericht van 10 juni jl. hebben wij, niet geheel zonder trots, de oplevering van een hoogglans gepolijst aluminium kunstwerk bekend gemaakt. Gebouwd in opdracht van CIG Architecture uit Groningen.

Inmiddels wordt deze creatie met de naam TOTOT dagelijks bekeken door enkele duizenden treinreizigers op het station van St. Pancras in Londen.

TOTOT staat voor “Thought of Train of Thoughts”.  “it Literally Reflects One Of Londons Great Urban Structures” , aldus Tim Marlow van de Royal Academy of Arts.

Voor wie niet in Londen komt…

totot-londen-1